ROT-avdraget

Skatteavdrag vid renovation, om- och tillbyggnad

ROT-avdraget infördes på 1990-talet. Skatteavdraget, som används flitigt i vår bransch, gör att du kan dra av 30 % av arbetskostnaden när ett företag renoverar eller bygger om hemma hos dig. ROT kom till för att uppmuntra svenska hushåll att ta hjälp av seriösa företagare. Det är endast när du anlitar firmor med F-skattesedel eller motsvarande som du kan nyttja avdraget. Det maximala årliga beloppet som en enskild person har rätt till uppgår till 50 000 kronor.

Att nyttja ROT när du anlitar snickare i Stockholm

Det är möjligt att ta del av ROT-avdraget när du anlitar våra snickare Stockholm. Det finns en rad regler som du bör känna till om avdraget. En grundläggande sådan är att du ska äga och bo i den fastighet där arbetet ska äga rum. Du får använda ROT när du ska renovera en bostad som är äldre än fem år. En annan viktig regel är att du måste betala skatt i Sverige.

Ett avdrag som är enkelt att ta del av

När du anlitar våra snickare i Stockholm och nyttjar ROT så är det vi som sköter alla kontakter med Skatteverket. Vi har koll på den så kallade fakturamodellen, enligt den är det vi som ska se till att ditt avdrag på 30 % hamnar på fakturan. Har du frågor? Tveka inte att kontakta oss!